suoraan sisältöön

Kuka olen

Työ- ja elämänkokemukseni kautta olen nähnyt, että tasavertaisuus ihmisten välillä vaatii jatkuvaa työtä. Monilapsisen perheen äitinä olen saanut tuntea sen, että työn ja perheen yhteensovittaminen vaatii paljon, ulkopuolisten odotusten mukaan valinnan olisi pitänyt olla kotiin jääminen lapsia hoitamaan. Politiikasta kiinnostuin kun pääsin 1990-luvulla NYTKISin (Naisjärjestöt Yhteistyössä) hallitukseen, jossa ovat jäseninä myös kaikkien eduskuntapuolueiden naisjärjestöjen edustajat. Naisten hyvä yhteistyö yli puoluerajojen innosti toimimaan tasa-arvotyön parissa ja politiikassa.

Olen viiden aikuisen lapsen äiti. Olen mieheni kanssa ollut yksissä jo 41 vuotta ja asuneet Munkkiniemessä yli 20 vuotta.

Koulutukseltani olen filosofian maisteri, pääaineena englannin kieli. Valmistumisen jälkeen tein työministeriössä töitä 15 vuotta nuorten opiskelijoiden parissa, mutta työkokemukseni on viimeiseltä kahdeltakymmeneltä vuodelta tasa-arvotyöstä. Erikoisalakseni on muodostunut naisiin kohdistuvan väkivallan vähentäminen, sillä johdin vuosina 1998–2002 Stakesissa toteutettua valtakunnallista naisiin kohdistuvan väkivallan ehkäisyprojektia.

Naisten ja miesten välinen tasa-arvo on sydämen asiani. Kunnassa päätetään meille kaikille tärkeistä asioista, sosiaali- ja terveyspalveluista, koulutuksesta, asuinympäristöstämme ja vapaa-ajan kulttuuri- ja liikuntatarjonnasta. Haluan päätöksenteossa edistää tasa-arvon toteutumista.